Olympians Quiz

10 questions on Olympians. Questions come from several articles in this section. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was Daphne transformed into to escape Apollo?

    1. A cypress tree
    2. A laurel tree
    3. A hyacinth flower
    4. A white crow
    Show answer

    Answer: A laurel tree

    Read more: Apollo

  2. Zeus' name is thought to descend from a root meaning what?

    1. storm wind
    2. bright sky
    3. holy fire
    4. dark earth
    Show answer

    Answer: bright sky

    Read more: Zeus

  3. Who was the judge in the contest between Poseidon and Athena over the patronage of Athens?

    1. Cecrops
    2. Theseus
    3. Perseus
    4. Oedipus
    Show answer

    Answer: Cecrops

    Read more: Athena

  4. Which two gods wanted to marry Hestia, prompting her vow of chastity?

    1. Zeus and Hades
    2. Apollo and Poseidon
    3. Ares and Hermes
    4. Hephaestus and Dionysus
    Show answer

    Answer: Apollo and Poseidon

    Read more: Hestia

  5. Who caught Ares and Aphrodite in a bronze net?

    1. Zeus
    2. Hephaestus
    3. Apollo
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Ares

  6. Where was Hermes born?

    1. Mount Olympus
    2. Mount Ida
    3. Mount Parnassus
    4. Mount Cyllene in Arcadia
    Show answer

    Answer: Mount Cyllene in Arcadia

    Read more: Hermes

  7. What is the name of the helmet Hades frequently wears?

    1. Helm of Poseidon
    2. Cap of Perseus
    3. Helm of Darkness
    4. Crown of Ares
    Show answer

    Answer: Helm of Darkness

    Read more: Hades

  8. Who was the youngest of the Graces that some authors say Hephaestus married?

    1. Peitho
    2. Thalia
    3. Euphrosyne
    4. Aglaea
    Show answer

    Answer: Aglaea

    Read more: Hephaestus

  9. Which Titans are the parents of Leto?

    1. Oceanus and Tethys
    2. Coeus and Phoebe
    3. Hyperion and Theia
    4. Cronus and Rhea
    Show answer

    Answer: Coeus and Phoebe

    Read more: Artemis

  10. What did Persephone send to kill Adonis?

    1. A spear
    2. A serpent
    3. A lion
    4. A wild boar
    Show answer

    Answer: A wild boar

    Read more: Aphrodite