Ares Quiz

8 questions on Ares. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What is the Roman name for Ares?

    1. Vulcan
    2. Mars
    3. Neptune
    4. Mercury
    Show answer

    Answer: Mars

    Read more: Ares

  2. Who caught Ares and Aphrodite in a bronze net?

    1. Zeus
    2. Hephaestus
    3. Apollo
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Ares

  3. Who imprisoned Ares in a bronze jar for thirteen months?

    1. Castor and Pollux
    2. Iphicles and Heracles
    3. Heracles and Theseus
    4. Otus and Ephialtes
    Show answer

    Answer: Otus and Ephialtes

    Read more: Ares

  4. What does 'Areopagus' translate to?

    1. Ares' Hill
    2. Ares' Shield
    3. Ares' Chariot
    4. Ares' Temple
    Show answer

    Answer: Ares' Hill

    Read more: Ares

  5. Which god floored Ares with a single stone during the Trojan War?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Artemis
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Ares

  6. Who was Ares' mother?

    1. Leto
    2. Hera
    3. Demeter
    4. Dione
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Ares

  7. Which of Ares' daughters was given a sacred necklace as a wedding gift?

    1. Alcippe
    2. Harmonia
    3. Penthesilea
    4. Antiope
    Show answer

    Answer: Harmonia

    Read more: Ares

  8. Who told Hephaestus about Aphrodite's affair with Ares?

    1. Hermes
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Helios
    Show answer

    Answer: Helios

    Read more: Ares