Hera Quiz

8 questions on Hera. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was Hera's Roman counterpart?

    1. Diana
    2. Juno
    3. Venus
    4. Minerva
    Show answer

    Answer: Juno

    Read more: Hera

  2. What animal did Zeus transform into to woo Hera?

    1. Swan
    2. Eagle
    3. Peacock
    4. Cuckoo
    Show answer

    Answer: Cuckoo

    Read more: Hera

  3. Who crafted Hera's throne on Mount Olympus?

    1. Ares
    2. Prometheus
    3. Hephaestus
    4. Daedalus
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Hera

  4. What was the name of the annual festival held in Hera's honor at Argos?

    1. Panathenaia
    2. Dionysia
    3. Thesmophoria
    4. Heraea
    Show answer

    Answer: Heraea

    Read more: Hera

  5. What did Hera turn Callisto into?

    1. A swan
    2. A deer
    3. A peacock
    4. A bear
    Show answer

    Answer: A bear

    Read more: Hera

  6. What was one of Hera's most famous epithets from Homer?

    1. Golden-armed
    2. Snow-white
    3. Cow-eyed
    4. Blue-eyed
    Show answer

    Answer: Cow-eyed

    Read more: Hera

  7. Which giant was summoned to untie Zeus after Hera and others bound him?

    1. Briareus
    2. Cronus
    3. Typhon
    4. Atlas
    Show answer

    Answer: Briareus

    Read more: Hera

  8. What was the name of the watchman Hera sent to guard Io?

    1. Orthrus
    2. Argus Panoptes
    3. Scylla
    4. Cerberus
    Show answer

    Answer: Argus Panoptes

    Read more: Hera