Hestia Quiz

8 questions on Hestia. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Which god replaced Hestia in the Pantheon of the Twelve Olympians?

    1. Ares
    2. Dionysus
    3. Apollo
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Dionysus

    Read more: Hestia

  2. Which two gods wanted to marry Hestia, prompting her vow of chastity?

    1. Zeus and Hades
    2. Apollo and Poseidon
    3. Ares and Hermes
    4. Hephaestus and Dionysus
    Show answer

    Answer: Apollo and Poseidon

    Read more: Hestia

  3. What did Hestia swear her eternal virginity upon?

    1. The River Styx
    2. The sacred flame of Olympus
    3. Zeus' head
    4. The head of Hera
    Show answer

    Answer: Zeus' head

    Read more: Hestia

  4. Which god tried to assault the sleeping Hestia at a rustic feast?

    1. Pan
    2. Hephaestus
    3. Ares
    4. Priapus
    Show answer

    Answer: Priapus

    Read more: Hestia

  5. What animal's braying saved Hestia from Priapus?

    1. A rooster
    2. A donkey
    3. A goat
    4. A dog
    Show answer

    Answer: A donkey

    Read more: Hestia

  6. According to Aristotle, what is the sound of the crackling fire?

    1. The goddess weeping
    2. The goddess whispering
    3. The goddess singing
    4. The goddess laughing
    Show answer

    Answer: The goddess laughing

    Read more: Hestia

  7. What did Zeus grant Hestia in place of marriage?

    1. The central place in the house and the first and richest portion of offerings
    2. The golden apples of the Hesperides
    3. The throne of Olympus and dominion over the sea
    4. The thunderbolt and the eagle
    Show answer

    Answer: The central place in the house and the first and richest portion of offerings

    Read more: Hestia

  8. Which Homeric Hymns are dedicated exclusively to Hestia?

    1. The 19th and 27th
    2. The 1st and 2nd
    3. The 5th and 11th
    4. The 24th and 29th
    Show answer

    Answer: The 24th and 29th

    Read more: Hestia