Hades Quiz

8 questions on Hades. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What does the name 'Hades' mean?

    1. The Wealth-Giver
    2. The Infernal Zeus
    3. The Unseen One
    4. The Attractor of Man
    Show answer

    Answer: The Unseen One

    Read more: Hades

  2. What is the name of the helmet Hades frequently wears?

    1. Helm of Poseidon
    2. Cap of Perseus
    3. Helm of Darkness
    4. Crown of Ares
    Show answer

    Answer: Helm of Darkness

    Read more: Hades

  3. What does the epithet 'Plouton' mean?

    1. The Unseen One
    2. The Grisly God
    3. The Host of Many
    4. The Wealth-Giver
    Show answer

    Answer: The Wealth-Giver

    Read more: Hades

  4. On which plain was Persephone gathering flowers when Hades abducted her?

    1. Nysian plain
    2. Olympian plain
    3. Thessalian plain
    4. Eleusinian plain
    Show answer

    Answer: Nysian plain

    Read more: Hades

  5. Who told Demeter what happened to Persephone after nine days?

    1. Athena
    2. Hecate
    3. Hermes
    4. Helios
    Show answer

    Answer: Hecate

    Read more: Hades

  6. What did Hades make Persephone eat to ensure she would remain bound to his kingdom?

    1. One olive seed
    2. One fig seed
    3. One grape seed
    4. One pomegranate seed
    Show answer

    Answer: One pomegranate seed

    Read more: Hades

  7. What is the name of the three-headed dog that guarded the entrance to the Underworld?

    1. Orthrus
    2. Erymanthian Boar
    3. Ladon
    4. Cerberus
    Show answer

    Answer: Cerberus

    Read more: Hades

  8. What fraction of the year did Persephone spend with Hades?

    1. One-third
    2. One-quarter
    3. Two-thirds
    4. One-half
    Show answer

    Answer: One-third

    Read more: Hades