Hephaestus Quiz

8 questions on Hephaestus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What is Hephaestus' Roman counterpart?

    1. Mars
    2. Vulcan
    3. Neptune
    4. Mercury
    Show answer

    Answer: Vulcan

    Read more: Hephaestus

  2. Who rescued Hephaestus after he was thrown from Olympus?

    1. Aphrodite and Persephone
    2. Athena and Artemis
    3. Thetis and Eurynome
    4. Hera and Demeter
    Show answer

    Answer: Thetis and Eurynome

    Read more: Hephaestus

  3. Which god got Hephaestus drunk so he would release Hera from the golden throne?

    1. Hermes
    2. Apollo
    3. Poseidon
    4. Dionysus
    Show answer

    Answer: Dionysus

    Read more: Hephaestus

  4. Hephaestus' workshop was believed to be located under which mountain?

    1. Mount Parnassus
    2. Mount Ida
    3. Mount Olympus
    4. Mount Aetna
    Show answer

    Answer: Mount Aetna

    Read more: Hephaestus

  5. Who did Hephaestus trap in a fine-woven chain-net?

    1. Hera and Zeus
    2. Aphrodite and Ares
    3. Athena and Poseidon
    4. Demeter and Hades
    Show answer

    Answer: Aphrodite and Ares

    Read more: Hephaestus

  6. What did Hephaestus create to protect Crete?

    1. The Minotaur
    2. Cerberus
    3. Talos
    4. The Hydra
    Show answer

    Answer: Talos

    Read more: Hephaestus

  7. Who was the youngest of the Graces that some authors say Hephaestus married?

    1. Peitho
    2. Thalia
    3. Euphrosyne
    4. Aglaea
    Show answer

    Answer: Aglaea

    Read more: Hephaestus

  8. What did Hephaestus craft to help him overcome his lameness?

    1. A golden staff
    2. Winged sandals
    3. Mechanical self-propelled legs
    4. A chariot of fire
    Show answer

    Answer: Mechanical self-propelled legs

    Read more: Hephaestus