Apollo Quiz

8 questions on Apollo. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is Apollo's mother?

    1. Maia
    2. Leto
    3. Hera
    4. Demeter
    Show answer

    Answer: Leto

    Read more: Apollo

  2. What is Apollo's epithet as a sun god?

    1. Delian
    2. Phoebus
    3. Pythian
    4. Loxias
    Show answer

    Answer: Phoebus

    Read more: Apollo

  3. On which island did Leto give birth to Apollo?

    1. Crete
    2. Delos
    3. Delphi
    4. Naxos
    Show answer

    Answer: Delos

    Read more: Apollo

  4. Who was the high priestess presiding over the Temple of Apollo at Delphi?

    1. Sibyl
    2. Manto
    3. Pythia
    4. Cassandra
    Show answer

    Answer: Pythia

    Read more: Apollo

  5. What was Daphne transformed into to escape Apollo?

    1. A cypress tree
    2. A laurel tree
    3. A hyacinth flower
    4. A white crow
    Show answer

    Answer: A laurel tree

    Read more: Apollo

  6. Which satyr challenged Apollo to a music contest and was flayed alive?

    1. Pan
    2. Orpheus
    3. Cinyras
    4. Marsyas
    Show answer

    Answer: Marsyas

    Read more: Apollo

  7. Which god actually personifies the sun in Greek mythology, not Apollo?

    1. Helios
    2. Hyperion
    3. Eos
    4. Phaethon
    Show answer

    Answer: Helios

    Read more: Apollo

  8. What did Apollo's father Zeus order him to do after he stained the sanctuary at Delphi with Python's blood?

    1. Apologize to Gaea
    2. Cleanse himself
    3. Serve the Hyperboreans
    4. Build a new temple
    Show answer

    Answer: Cleanse himself

    Read more: Apollo