Artemis Quiz

8 questions on Artemis. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the mother of Artemis?

    1. Themis
    2. Leto
    3. Hera
    4. Rhea
    Show answer

    Answer: Leto

    Read more: Artemis

  2. On which island was Artemis born?

    1. Crete
    2. Samos
    3. Rhodes
    4. Delos
    Show answer

    Answer: Delos

    Read more: Artemis

  3. What did Artemis transform Actaeon into after he saw her bathing?

    1. A wolf
    2. A lion
    3. A boar
    4. A stag
    Show answer

    Answer: A stag

    Read more: Artemis

  4. Which goddess of childbirth did Hera prohibit from helping Leto?

    1. Eileithyia
    2. Hebe
    3. Hestia
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Eileithyia

    Read more: Artemis

  5. Under what name did Hippolytus rule in Italy after being resurrected by Artemis?

    1. Aeneas
    2. Virbius
    3. Perseus
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Virbius

    Read more: Artemis

  6. What did Artemis substitute Iphigenia with just before her sacrifice?

    1. A deer
    2. A goat
    3. A lamb
    4. A dove
    Show answer

    Answer: A deer

    Read more: Artemis

  7. Which Titans are the parents of Leto?

    1. Oceanus and Tethys
    2. Coeus and Phoebe
    3. Hyperion and Theia
    4. Cronus and Rhea
    Show answer

    Answer: Coeus and Phoebe

    Read more: Artemis

  8. How many days was Apollo's birth postponed due to Hera's prohibition?

    1. Three days
    2. Nine days
    3. Twelve days
    4. Seven days
    Show answer

    Answer: Nine days

    Read more: Artemis