Aphrodite Quiz

8 questions on Aphrodite. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. To which god was Aphrodite married?

    1. Ares
    2. Hephaestus
    3. Hermes
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Aphrodite

  2. What did Hephaestus devise to catch Aphrodite and Ares in the act?

    1. A bronze net
    2. A magical rope
    3. A silver cage
    4. A golden chain
    Show answer

    Answer: A bronze net

    Read more: Aphrodite

  3. Which god agreed to pay for the release of Aphrodite and Ares after they were caught in the net?

    1. Zeus
    2. Dionysus
    3. Hermes
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Aphrodite

  4. What was the name of the son born from Aphrodite and Anchises?

    1. Paris
    2. Aeneas
    3. Hector
    4. Adonis
    Show answer

    Answer: Aeneas

    Read more: Aphrodite

  5. What did Persephone send to kill Adonis?

    1. A spear
    2. A serpent
    3. A lion
    4. A wild boar
    Show answer

    Answer: A wild boar

    Read more: Aphrodite

  6. Which three goddesses were immune to Aphrodite's charms?

    1. Artemis, Athena, and Hestia
    2. Athena, Hera, and Demeter
    3. Persephone, Demeter, and Hera
    4. Artemis, Persephone, and Hestia
    Show answer

    Answer: Artemis, Athena, and Hestia

    Read more: Aphrodite

  7. After which hetaera did Praxiteles model his famous sculpture of Aphrodite?

    1. Galatea
    2. Helen
    3. Phryne
    4. Psyche
    Show answer

    Answer: Phryne

    Read more: Aphrodite

  8. What did Aphrodite promise Paris in exchange for being chosen as the fairest goddess?

    1. Immortal life
    2. The throne of Troy
    3. The most beautiful girl in the world
    4. A golden apple
    Show answer

    Answer: The most beautiful girl in the world

    Read more: Aphrodite