Hermes Quiz

8 questions on Hermes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who were Hermes' parents?

    1. Zeus and Leto
    2. Zeus and Hera
    3. Zeus and Demeter
    4. Zeus and Maia
    Show answer

    Answer: Zeus and Maia

    Read more: Hermes

  2. Where was Hermes born?

    1. Mount Olympus
    2. Mount Ida
    3. Mount Parnassus
    4. Mount Cyllene in Arcadia
    Show answer

    Answer: Mount Cyllene in Arcadia

    Read more: Hermes

  3. What did Hermes invent on the very first day of his life?

    1. The alphabet
    2. The shepherd's pipes
    3. The lyre
    4. The caduceus
    Show answer

    Answer: The lyre

    Read more: Hermes

  4. Whose cattle did Hermes steal as a newborn?

    1. Poseidon's
    2. Apollo's
    3. Zeus'
    4. Ares'
    Show answer

    Answer: Apollo's

    Read more: Hermes

  5. What is Hermes' Roman name?

    1. Mars
    2. Mercury
    3. Neptune
    4. Vulcan
    Show answer

    Answer: Mercury

    Read more: Hermes

  6. Which son of Hermes passed his trickster traits to his grandson Odysseus?

    1. Autolycus
    2. Hermaphroditus
    3. Myrtilus
    4. Pan
    Show answer

    Answer: Autolycus

    Read more: Hermes

  7. What is the name of the hundred-eyed giant Hermes slew?

    1. Argus Panoptes
    2. Enceladus
    3. Alcyoneus
    4. Typhon
    Show answer

    Answer: Argus Panoptes

    Read more: Hermes

  8. Who is Hermes' female counterpart in the messenger role?

    1. Iris
    2. Artemis
    3. Hecate
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Iris

    Read more: Hermes