Greek Gods Quiz

10 questions on Greek Gods. Questions come from several articles in this section. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Where was Pan born?

    1. Olympia
    2. Attica
    3. Arcadia
    4. Delphi
    Show answer

    Answer: Arcadia

    Read more: Pan

  2. Who was the mortal Demeter fell in love with?

    1. Celeus
    2. Demophon
    3. Iasion
    4. Cadmus
    Show answer

    Answer: Iasion

    Read more: Demeter

  3. What did the union of Erebus and Nyx produce?

    1. Uranus and Pontus
    2. Phanes and Eros
    3. Aether and Hemera
    4. Gaea and Tartarus
    Show answer

    Answer: Aether and Hemera

    Read more: Chaos

  4. Which type of Eros's arrows made anyone shot by them immune to love?

    1. Iron-tipped
    2. Silver-tipped
    3. Gold-tipped
    4. Lead-tipped
    Show answer

    Answer: Lead-tipped

    Read more: Eros

  5. Which of the following was a sibling of Nyx?

    1. Chaos
    2. Nyx
    3. Gaea
    4. Nox
    Show answer

    Answer: Gaea

    Read more: Nyx

  6. Which hero opened the bag of wind for the Argonauts?

    1. Odysseus
    2. Jason
    3. Heracles
    4. Eurylochus
    Show answer

    Answer: Eurylochus

    Read more: Aeolus

  7. Who sent Eris to punish Polytekhnos and Aedon?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Eris

  8. In the older myths, who is the mother of the Fates?

    1. Nyx
    2. Hera
    3. Themis
    4. Ananke
    Show answer

    Answer: Nyx

    Read more: The Fates

  9. With whom did Gaea mate to give birth to Typhoeus?

    1. Tartarus
    2. Eros
    3. Uranus
    4. Pontus
    Show answer

    Answer: Tartarus

    Read more: Gaea

  10. Who were Iris's sisters?

    1. The Graces
    2. The Furies
    3. The Harpies
    4. The Muses
    Show answer

    Answer: The Harpies

    Read more: Iris