Eros Quiz

8 questions on Eros. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What is the Roman name for Eros?

    1. Pothos
    2. Anteros
    3. Amor
    4. Cupid
    Show answer

    Answer: Cupid

    Read more: Eros

  2. According to Hesiod, who is the father of Eros?

    1. Zeus
    2. Ares
    3. Chaos
    4. Erebus
    Show answer

    Answer: Chaos

    Read more: Eros

  3. What is the name of Eros's child with Psyche?

    1. Pothos
    2. Himeros
    3. Anteros
    4. Voluptas
    Show answer

    Answer: Voluptas

    Read more: Eros

  4. Which type of Eros's arrows made anyone shot by them immune to love?

    1. Iron-tipped
    2. Silver-tipped
    3. Gold-tipped
    4. Lead-tipped
    Show answer

    Answer: Lead-tipped

    Read more: Eros

  5. Who did Eros shoot with a gold-tipped arrow after being mocked?

    1. Ares
    2. Hephaestus
    3. Apollo
    4. Hermes
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Eros

  6. Who helped Eros organize secret meetings with Psyche?

    1. Zephyrus
    2. Boreas
    3. Eurus
    4. Notus
    Show answer

    Answer: Zephyrus

    Read more: Eros

  7. Which author is the earliest to describe Eros with a bow and quiver?

    1. Euripides
    2. Hesiod
    3. Aristophanes
    4. Sappho
    Show answer

    Answer: Euripides

    Read more: Eros

  8. In Alcaeus's tradition, who are Eros's parents?

    1. Ares and Aphrodite
    2. Zeus and Aphrodite
    3. Zephyrus and Iris
    4. Chaos and Nyx
    Show answer

    Answer: Zephyrus and Iris

    Read more: Eros