Aeolus Quiz

8 questions on Aeolus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Aeolus?

    1. Hades
    2. Poseidon
    3. Zeus
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Aeolus

  2. What was the name of Aeolus's wife?

    1. Athena
    2. Arne
    3. Hera
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Arne

    Read more: Aeolus

  3. Which wind was the north wind?

    1. Boreas
    2. Notus
    3. Eurus
    4. Zephyrus
    Show answer

    Answer: Boreas

    Read more: Aeolus

  4. Which hero opened the bag of wind for the Argonauts?

    1. Odysseus
    2. Jason
    3. Heracles
    4. Eurylochus
    Show answer

    Answer: Eurylochus

    Read more: Aeolus

  5. What was the name of the island where Aeolus lived?

    1. Ithaca
    2. Aeolia
    3. Delos
    4. Crete
    Show answer

    Answer: Aeolia

    Read more: Aeolus

  6. How many days did Odysseus and his men drift after the winds were released?

    1. Twelve
    2. Three
    3. Seven
    4. Nine
    Show answer

    Answer: Nine

    Read more: Aeolus

  7. What was the west wind called?

    1. Eurus
    2. Boreas
    3. Zephyrus
    4. Notus
    Show answer

    Answer: Zephyrus

    Read more: Aeolus

  8. What was the Argonauts' quest?

    1. The Apple of Discord
    2. The Sword of Olympus
    3. The Trojan Horse
    4. The Golden Fleece
    Show answer

    Answer: The Golden Fleece

    Read more: Aeolus