Demeter Quiz

8 questions on Demeter. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What is Demeter's Roman name?

    1. Hecate
    2. Proserpine
    3. Ceres
    4. Pluto
    Show answer

    Answer: Ceres

    Read more: Demeter

  2. Who was the mortal Demeter fell in love with?

    1. Celeus
    2. Demophon
    3. Iasion
    4. Cadmus
    Show answer

    Answer: Iasion

    Read more: Demeter

  3. What flower did Hades use to lure Persephone?

    1. rose
    2. narcissus
    3. lily
    4. daisy
    Show answer

    Answer: narcissus

    Read more: Demeter

  4. Who told Demeter what had happened to Persephone?

    1. Hermes
    2. Hecate
    3. Helios
    4. Metanira
    Show answer

    Answer: Hecate

    Read more: Demeter

  5. What is the name of the baby son of King Celeus and Metanira?

    1. Philomelus
    2. Arion
    3. Demophon
    4. Ploutos
    Show answer

    Answer: Demophon

    Read more: Demeter

  6. What fraction of the year does Persephone spend with Hades?

    1. one-half
    2. one-quarter
    3. two-thirds
    4. one-third
    Show answer

    Answer: one-third

    Read more: Demeter

  7. What is Demeter's epithet meaning 'The Bringer of Laws'?

    1. Persephone
    2. Sito
    3. Ceres
    4. Tesmophoros
    Show answer

    Answer: Tesmophoros

    Read more: Demeter

  8. Who was the king of Eleusis where Demeter was disguised as an old woman?

    1. Cadmus
    2. Zeus
    3. Celeus
    4. Iasion
    Show answer

    Answer: Celeus

    Read more: Demeter