Erebus Quiz

8 questions on Erebus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Erebus?

    1. Tartarus
    2. Nyx
    3. Chaos
    4. Gaea
    Show answer

    Answer: Chaos

    Read more: Erebus

  2. Who was Erebus' consort?

    1. Nyx
    2. Gaea
    3. Hemera
    4. Aether
    Show answer

    Answer: Nyx

    Read more: Erebus

  3. What was the English meaning of the name Erebus?

    1. Void
    2. Night
    3. Shadow
    4. Darkness
    Show answer

    Answer: Darkness

    Read more: Erebus

  4. Which child of Erebus and Nyx represented sleep?

    1. Hemera
    2. Thanatos
    3. Hypnos
    4. Geras
    Show answer

    Answer: Hypnos

    Read more: Erebus

  5. Which child of Erebus and Nyx represented death?

    1. Thanatos
    2. Aether
    3. Geras
    4. Hypnos
    Show answer

    Answer: Thanatos

    Read more: Erebus

  6. What was the realm of Erebus considered in the afterlife?

    1. The realm of the living
    2. The first stop
    3. The final destination
    4. The upper air
    Show answer

    Answer: The first stop

    Read more: Erebus

  7. Which sibling of Erebus represented the earth?

    1. Gaea
    2. Nyx
    3. Eros
    4. Tartarus
    Show answer

    Answer: Gaea

    Read more: Erebus

  8. Which child of Erebus and Nyx represented day?

    1. Hypnos
    2. Thanatos
    3. Hemera
    4. Aether
    Show answer

    Answer: Hemera

    Read more: Erebus