Circe Quiz

8 questions on Circe. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Circe?

    1. Helios
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Oceanus
    Show answer

    Answer: Helios

    Read more: Circe

  2. On which island did Circe live?

    1. Lemnos
    2. Aeaea
    3. Delos
    4. Ogygia
    Show answer

    Answer: Aeaea

    Read more: Circe

  3. What did Circe turn Odysseus' men into?

    1. Wolves
    2. Lions
    3. Birds
    4. Pigs
    Show answer

    Answer: Pigs

    Read more: Circe

  4. What plant did Hermes give Odysseus to protect him from Circe's spells?

    1. Moly
    2. Poppy
    3. Asphodel
    4. Narcissus
    Show answer

    Answer: Moly

    Read more: Circe

  5. Who was Circe's niece?

    1. Calypso
    2. Pasiphae
    3. Medea
    4. Perse
    Show answer

    Answer: Medea

    Read more: Circe

  6. Which of Circe's sons killed Odysseus?

    1. Absyrtus
    2. Agrius
    3. Latinus
    4. Telegonus
    Show answer

    Answer: Telegonus

    Read more: Circe

  7. Which mortal man did Circe turn into a woodpecker after he rejected her?

    1. Picus
    2. Absyrtus
    3. Glaucus
    4. Eurylochus
    Show answer

    Answer: Picus

    Read more: Circe

  8. Who was the mother of Circe?

    1. Calypso
    2. Medea
    3. Pasiphae
    4. Perse
    Show answer

    Answer: Perse

    Read more: Circe