Helios Quiz

8 questions on Helios. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Helios?

    1. Hyperion
    2. Oceanus
    3. Cronus
    4. Prometheus
    Show answer

    Answer: Hyperion

    Read more: Helios

  2. Who was Helios married to?

    1. Clymene
    2. Leucothoe
    3. Rhode
    4. Perse
    Show answer

    Answer: Perse

    Read more: Helios

  3. Who killed Phaethon with a thunderbolt?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Helios
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Helios

  4. What did the Heliades transform into after grieving Phaethon's death?

    1. Olive trees
    2. Laurel trees
    3. Poplar trees
    4. Cypress trees
    Show answer

    Answer: Poplar trees

    Read more: Helios

  5. What was Leucothoe transformed into after her death?

    1. The heliotrope
    2. A poplar tree
    3. An olive tree
    4. The tree which gives frankincense
    Show answer

    Answer: The tree which gives frankincense

    Read more: Helios

  6. What was Clytie transformed into after she wasted away in sorrow?

    1. A poplar tree
    2. The frankincense tree
    3. The heliotrope
    4. A cypress tree
    Show answer

    Answer: The heliotrope

    Read more: Helios

  7. Who did Helios tell that Persephone had been abducted by Hades?

    1. Demeter
    2. Athena
    3. Perse
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Demeter

    Read more: Helios

  8. On which island did Odysseus' men kill Helios' sacred cattle?

    1. Aeaea
    2. Colchis
    3. Thrinacian island
    4. Rhodes
    Show answer

    Answer: Thrinacian island

    Read more: Helios