Harmonia Quiz

8 questions on Harmonia. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is Harmonia's father?

    1. Poseidon
    2. Hephaestus
    3. Zeus
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Ares

    Read more: Harmonia

  2. Who is Harmonia's mother?

    1. Artemis
    2. Athena
    3. Hera
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Harmonia

  3. What is Harmonia's Roman equivalent?

    1. Bellona
    2. Minerva
    3. Venus
    4. Concordia
    Show answer

    Answer: Concordia

    Read more: Harmonia

  4. Who did Harmonia marry?

    1. Heracles
    2. Cadmus
    3. Theseus
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Cadmus

    Read more: Harmonia

  5. What city did Cadmus found?

    1. Sparta
    2. Corinth
    3. Athens
    4. Thebes
    Show answer

    Answer: Thebes

    Read more: Harmonia

  6. What does the Greek word 'harmonia' mean?

    1. joint sound or agreement
    2. divine light
    3. sacred water
    4. eternal fire
    Show answer

    Answer: joint sound or agreement

    Read more: Harmonia

  7. Which Hindu goddess is mentioned as a comparable figure to Harmonia?

    1. Durga
    2. Saraswati
    3. Lakshmi
    4. Shanti
    Show answer

    Answer: Shanti

    Read more: Harmonia

  8. What symbols is Harmonia often depicted with?

    1. the lyre and harp
    2. the sword and shield
    3. the dove or the olive branch
    4. the thunderbolt and eagle
    Show answer

    Answer: the dove or the olive branch

    Read more: Harmonia