Creatures Quiz

10 questions on Creatures. Questions come from several articles in this section. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who most commonly is said to have created Talos?

    1. Prometheus
    2. Daedalus
    3. Athena
    4. Hephaestus
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Talos

  2. Who is Python's mother?

    1. Nyx
    2. Rhea
    3. Gaia
    4. Themis
    Show answer

    Answer: Gaia

    Read more: Python

  3. In which region did the Ceryneian Hind live?

    1. Olympia
    2. Delphi
    3. Keryneia
    4. Erymanthus
    Show answer

    Answer: Keryneia

    Read more: Ceryneian Hind

  4. In which book of the Odyssey does the story of Polyphemus appear?

    1. Book 5
    2. Book 9
    3. Book 12
    4. Book 15
    Show answer

    Answer: Book 9

    Read more: Polyphemus

  5. In which book of the Odyssey do the Lotus Eaters appear?

    1. Book 9
    2. Book 10
    3. Book 12
    4. Book 5
    Show answer

    Answer: Book 9

    Read more: Lotus Eaters

  6. What three animals make up the Chimera?

    1. Lion, eagle, and serpent
    2. Horse, bull, and dragon
    3. Lion, goat, and snake
    4. Eagle, wolf, and serpent
    Show answer

    Answer: Lion, goat, and snake

    Read more: Echidna

  7. What did the Sybil of Cumae throw at Cerberus to make him fall asleep?

    1. A drowsy potion
    2. A honey-cake
    3. A bone
    4. A golden apple
    Show answer

    Answer: A honey-cake

    Read more: Cerberus

  8. Who accidentally shot the poisoned arrow that wounded Chiron?

    1. Jason
    2. Achilles
    3. Heracles
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Chiron

  9. What did Odysseus have himself bound to in order to hear the Sirens' song safely?

    1. The mast
    2. The rudder
    3. The keel
    4. The prow
    Show answer

    Answer: The mast

    Read more: Sirens

  10. What does the name Medusa mean?

    1. Shadow
    2. Serpent
    3. Guardian
    4. Storm
    Show answer

    Answer: Guardian

    Read more: Medusa