Ceryneian Hind Quiz

8 questions on Ceryneian Hind. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. In which region did the Ceryneian Hind live?

    1. Olympia
    2. Delphi
    3. Keryneia
    4. Erymanthus
    Show answer

    Answer: Keryneia

    Read more: Ceryneian Hind

  2. The Ceryneian Hind was a sacred animal to which goddess?

    1. Hera
    2. Artemis
    3. Athena
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Ceryneian Hind

  3. What material were the antlers of the Ceryneian Hind made of?

    1. Iron
    2. Silver
    3. Bronze
    4. Gold
    Show answer

    Answer: Gold

    Read more: Ceryneian Hind

  4. What material were the hooves of the Ceryneian Hind made of?

    1. Iron
    2. Silver
    3. Gold
    4. Bronze
    Show answer

    Answer: Bronze

    Read more: Ceryneian Hind

  5. Which hero was tasked with capturing the Ceryneian Hind?

    1. Heracles
    2. Bellerophon
    3. Theseus
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Ceryneian Hind

  6. Which king assigned the task of capturing the Ceryneian Hind to Heracles?

    1. Ares
    2. Apollo
    3. Eurystheus
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Eurystheus

    Read more: Ceryneian Hind

  7. What was the next task Eurystheus gave Heracles after the Ceryneian Hind?

    1. Nemean Lion
    2. Cretan Bull
    3. Stymphalian Birds
    4. Erymanthian Boar
    Show answer

    Answer: Erymanthian Boar

    Read more: Ceryneian Hind

  8. Who was Artemis's twin brother?

    1. Dionysus
    2. Apollo
    3. Hermes
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Ceryneian Hind