Cyclopes Quiz

8 questions on Cyclopes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who imprisoned the Cyclopes in Tartarus?

    1. Hades
    2. Cronus
    3. Zeus
    4. Uranus
    Show answer

    Answer: Cronus

    Read more: Cyclopes

  2. What weapon did the Cyclopes forge for Poseidon?

    1. Aegis
    2. Thunderbolt
    3. Trident
    4. Helmet of invisibility
    Show answer

    Answer: Trident

    Read more: Cyclopes

  3. Who killed Arges while he was guarding Io?

    1. Hermes
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Hermes

    Read more: Cyclopes

  4. Who blinded Polyphemus?

    1. Theseus
    2. Achilles
    3. Perseus
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Odysseus

    Read more: Cyclopes

  5. Polyphemus was the son of which god?

    1. Zeus
    2. Poseidon
    3. Hades
    4. Hephaestus
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: Cyclopes

  6. Who did Polyphemus kill out of jealousy over Galatea?

    1. Narcissus
    2. Endymion
    3. Acis
    4. Adonis
    Show answer

    Answer: Acis

    Read more: Cyclopes

  7. What did the Cyclopes forge for Hades?

    1. Helmet of invisibility
    2. Thunderbolt
    3. Trident
    4. Aegis
    Show answer

    Answer: Helmet of invisibility

    Read more: Cyclopes

  8. Who was set to guard the Cyclopes in Tartarus?

    1. Ladon
    2. Echidna
    3. Campe
    4. Medusa
    Show answer

    Answer: Campe

    Read more: Cyclopes