Argus Panoptes Quiz

8 questions on Argus Panoptes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of Argus Panoptes?

    1. Echidna
    2. Hermes
    3. Typhon
    4. Arestor
    Show answer

    Answer: Arestor

    Read more: Argus Panoptes

  2. What does the name 'Panoptes' mean?

    1. the all-knowing one
    2. the all-seeing one
    3. the all-powerful one
    4. the all-hearing one
    Show answer

    Answer: the all-seeing one

    Read more: Argus Panoptes

  3. Which monster did Argus slay?

    1. Echidna
    2. Cerberus
    3. Hydra
    4. Typhon
    Show answer

    Answer: Echidna

    Read more: Argus Panoptes

  4. Which goddess did Argus serve?

    1. Athena
    2. Aphrodite
    3. Hera
    4. Demeter
    Show answer

    Answer: Hera

    Read more: Argus Panoptes

  5. Who did Zeus send to rescue Io from Argus's watch?

    1. Hermes
    2. Dionysus
    3. Ares
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Hermes

    Read more: Argus Panoptes

  6. What did Hermes use to lull Argus to sleep?

    1. a sword
    2. poison
    3. musical skills
    4. magic spells
    Show answer

    Answer: musical skills

    Read more: Argus Panoptes

  7. What did Hermes use to kill Argus?

    1. a stone
    2. a dagger
    3. a spear
    4. a sword
    Show answer

    Answer: a stone

    Read more: Argus Panoptes

  8. On which animal did Hera place Argus's eyes?

    1. the dove
    2. the swan
    3. the peacock
    4. the owl
    Show answer

    Answer: the peacock

    Read more: Argus Panoptes