Laestrygonians Quiz

8 questions on Laestrygonians. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What was the name of the Laestrygonian city?

    1. Ogygia
    2. Telepylos
    3. Scheria
    4. Ithaca
    Show answer

    Answer: Telepylos

    Read more: Laestrygonians

  2. Who was the king of the Laestrygonians?

    1. Aeolus
    2. Polyphemus
    3. Alcinous
    4. Antiphates
    Show answer

    Answer: Antiphates

    Read more: Laestrygonians

  3. How many of Odysseus' ships were destroyed by the Laestrygonians?

    1. Seven
    2. Eleven
    3. Twelve
    4. Nine
    Show answer

    Answer: Eleven

    Read more: Laestrygonians

  4. What was the name of the spring where the daughter of Antiphates was drawing water?

    1. Hippocrene
    2. Artacia
    3. Callirrhoe
    4. Arethusa
    Show answer

    Answer: Artacia

    Read more: Laestrygonians

  5. Which island did Odysseus reach after escaping the Laestrygonians?

    1. Thrinacia
    2. Ogygia
    3. Aeaea
    4. Scheria
    Show answer

    Answer: Aeaea

    Read more: Laestrygonians

  6. In which book of the Odyssey do the Laestrygonians appear?

    1. Book 12
    2. Book 11
    3. Book 9
    4. Book 10
    Show answer

    Answer: Book 10

    Read more: Laestrygonians

  7. Who was the keeper of the winds that Odysseus visited before reaching the Laestrygonians?

    1. Proteus
    2. Helios
    3. Aeolus
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Aeolus

    Read more: Laestrygonians

  8. What did the Laestrygonians throw from the cliffs onto the trapped ships?

    1. Huge stones
    2. Boils
    3. Fire
    4. Arrows
    Show answer

    Answer: Huge stones

    Read more: Laestrygonians