Medusa Quiz

8 questions on Medusa. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who killed Medusa?

    1. Bellerophon
    2. Theseus
    3. Heracles
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Perseus

    Read more: Medusa

  2. What does the name Medusa mean?

    1. Shadow
    2. Serpent
    3. Guardian
    4. Storm
    Show answer

    Answer: Guardian

    Read more: Medusa

  3. Which two children were born from Medusa's severed neck?

    1. Pegasus and Bellerophon
    2. Chrysaor and Triton
    3. Pegasus and Orion
    4. Pegasus and Chrysaor
    Show answer

    Answer: Pegasus and Chrysaor

    Read more: Medusa

  4. What was the name of the protective emblem made from Medusa's head?

    1. Aegis
    2. Phylacterion
    3. Palladium
    4. Gorgoneion
    Show answer

    Answer: Gorgoneion

    Read more: Medusa

  5. Who sent Perseus on the quest to fetch Medusa's head?

    1. Polydectes
    2. Acrisius
    3. Minos
    4. Eurytus
    Show answer

    Answer: Polydectes

    Read more: Medusa

  6. What did Perseus use to avoid looking directly at Medusa?

    1. A golden fleece
    2. A cap of invisibility
    3. A bronze shield
    4. A mirror of Hermes
    Show answer

    Answer: A bronze shield

    Read more: Medusa

  7. Medusa was the only mortal among which group?

    1. The Graeae
    2. The Hesperides
    3. The three Gorgon sisters
    4. The Erinyes
    Show answer

    Answer: The three Gorgon sisters

    Read more: Medusa

  8. Who were Medusa's parents?

    1. Oceanus and Tethys
    2. Pontus and Gaia
    3. Phorcys and Ceto
    4. Nereus and Doris
    Show answer

    Answer: Phorcys and Ceto

    Read more: Medusa