Gorgons Quiz

8 questions on Gorgons. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who were the traditional parents of the Gorgons?

    1. Gaia and Uranus
    2. Echidna and Typhon
    3. Oceanus and Tethys
    4. Nyx and Erebus
    Show answer

    Answer: Echidna and Typhon

    Read more: Gorgons

  2. Which of the three Gorgon sisters was mortal?

    1. Euryale
    2. Stheno
    3. Ceto
    4. Medusa
    Show answer

    Answer: Medusa

    Read more: Gorgons

  3. What did the Gorgons have instead of hair?

    1. Raven feathers
    2. Writhing snakes
    3. Living flames
    4. Scorpion tails
    Show answer

    Answer: Writhing snakes

    Read more: Gorgons

  4. Who beheaded Medusa?

    1. Heracles
    2. Bellerophon
    3. Theseus
    4. Perseus
    Show answer

    Answer: Perseus

    Read more: Gorgons

  5. Which goddess's reflective shield helped Perseus avoid Medusa's gaze?

    1. Hera
    2. Artemis
    3. Athena
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Gorgons

  6. What was the effect of a Gorgon's gaze on onlookers?

    1. Drive them mad
    2. Cause them to age rapidly
    3. Put them to eternal sleep
    4. Turn them to stone
    Show answer

    Answer: Turn them to stone

    Read more: Gorgons

  7. How many Gorgon sisters were there?

    1. Three
    2. Five
    3. Four
    4. Two
    Show answer

    Answer: Three

    Read more: Gorgons

  8. Which Gorgon was sometimes described as the daughter of Phorkys and Keto?

    1. Medusa
    2. Lamia
    3. Stheno
    4. Euryale
    Show answer

    Answer: Medusa

    Read more: Gorgons