Erymanthian Boar Quiz

8 questions on Erymanthian Boar. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Which labour of Heracles was the capture of the Erymanthian Boar?

    1. Third
    2. Fourth
    3. Sixth
    4. Fifth
    Show answer

    Answer: Fourth

    Read more: Erymanthian Boar

  2. On which mountain did the Erymanthian Boar live?

    1. Mount Cithaeron
    2. Mount Parnassus
    3. Mount Olympus
    4. Mount Erymanthos
    Show answer

    Answer: Mount Erymanthos

    Read more: Erymanthian Boar

  3. Which goddess was Mount Erymanthos sacred to?

    1. Demeter
    2. Hera
    3. Artemis
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Artemis

    Read more: Erymanthian Boar

  4. Who asked Heracles to capture the Erymanthian Boar?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Hades
    4. Eurystheus
    Show answer

    Answer: Eurystheus

    Read more: Erymanthian Boar

  5. What was the name of the centaur friend of Heracles whom he visited before capturing the boar?

    1. Eurytion
    2. Chiron
    3. Nessus
    4. Pholus
    Show answer

    Answer: Pholus

    Read more: Erymanthian Boar

  6. What did Chiron advise Heracles to do to catch the boar?

    1. Chase it into the sea
    2. Drive it into a cave
    3. Trap it with a net
    4. Lure it into thick snow
    Show answer

    Answer: Lure it into thick snow

    Read more: Erymanthian Boar

  7. Which Titan was chained on a mountain top where an eagle ate his liver daily?

    1. Atlas
    2. Prometheus
    3. Sisyphus
    4. Tantalus
    Show answer

    Answer: Prometheus

    Read more: Erymanthian Boar

  8. Where did Eurystheus hide when he saw the captured boar?

    1. Inside a huge jar
    2. Behind a pillar
    3. Under his throne
    4. In a cave
    Show answer

    Answer: Inside a huge jar

    Read more: Erymanthian Boar