Cerberus Quiz

8 questions on Cerberus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the mother of Cerberus?

    1. Echidna
    2. Rhea
    3. Metis
    4. Leto
    Show answer

    Answer: Echidna

    Read more: Cerberus

  2. According to Hesiod, how many heads did Cerberus have?

    1. Fifty
    2. Three
    3. One hundred
    4. Ten
    Show answer

    Answer: Fifty

    Read more: Cerberus

  3. How many heads did Pindar claim Cerberus had?

    1. Fifty
    2. Three
    3. Twenty
    4. One hundred
    Show answer

    Answer: One hundred

    Read more: Cerberus

  4. What did Orpheus use to charm Cerberus and pass through the Underworld?

    1. A golden apple
    2. Music
    3. A stranglehold
    4. A honey-cake
    Show answer

    Answer: Music

    Read more: Cerberus

  5. What did the Sybil of Cumae throw at Cerberus to make him fall asleep?

    1. A drowsy potion
    2. A honey-cake
    3. A bone
    4. A golden apple
    Show answer

    Answer: A honey-cake

    Read more: Cerberus

  6. Who was the father of Cerberus?

    1. Cronus
    2. Poseidon
    3. Zeus
    4. Typhon
    Show answer

    Answer: Typhon

    Read more: Cerberus

  7. How did Heracles subdue Cerberus during his Twelfth Labour?

    1. A net
    2. A club
    3. A stranglehold
    4. A sword
    Show answer

    Answer: A stranglehold

    Read more: Cerberus

  8. What did Eurystheus do when Heracles brought Cerberus before him?

    1. Called for his guards
    2. Fainted
    3. Fled to the palace
    4. Hid in his great jar
    Show answer

    Answer: Hid in his great jar

    Read more: Cerberus