Figures Quiz

10 questions on Figures. Questions come from several articles in this section. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the mother of the Nereids?

    1. Tethys
    2. Amphitrite
    3. Doris
    4. Metis
    Show answer

    Answer: Doris

    Read more: Nereids

  2. What instrument did Orpheus use to enchant Charon?

    1. A flute
    2. A kithara
    3. A harp
    4. His lyre
    Show answer

    Answer: His lyre

    Read more: Charon

  3. Which notable Nereid is the mother of Achilles?

    1. Thetis
    2. Doris
    3. Amphitrite
    4. Galatea
    Show answer

    Answer: Thetis

    Read more: Nereus

  4. How many years did Orion chase the Pleiades?

    1. Seven
    2. Nine
    3. Three
    4. Twelve
    Show answer

    Answer: Seven

    Read more: The Pleiades

  5. Who was Eurytus' grandfather?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Eurytus

  6. How many generations did Teiresias live through?

    1. Nine
    2. Three
    3. Five
    4. Seven
    Show answer

    Answer: Seven

    Read more: Teiresias

  7. Who is Pleione's father?

    1. Atlas
    2. Hyperion
    3. Oceanus
    4. Cronus
    Show answer

    Answer: Oceanus

    Read more: Pleione

  8. How many Nereids are there traditionally?

    1. Twelve
    2. One hundred
    3. Twenty
    4. Fifty
    Show answer

    Answer: Fifty

    Read more: Nereids

  9. Who is Charon's mother?

    1. Hecate
    2. Persephone
    3. Nyx
    4. Demeter
    Show answer

    Answer: Nyx

    Read more: Charon

  10. Who is Nereus's father?

    1. Oceanus
    2. Triton
    3. Poseidon
    4. Pontus
    Show answer

    Answer: Pontus

    Read more: Nereus