The Pleiades Quiz

8 questions on The Pleiades. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the father of the Pleiades?

    1. Prometheus
    2. Hyperion
    3. Cronus
    4. Atlas
    Show answer

    Answer: Atlas

    Read more: The Pleiades

  2. How many years did Orion chase the Pleiades?

    1. Seven
    2. Nine
    3. Three
    4. Twelve
    Show answer

    Answer: Seven

    Read more: The Pleiades

  3. Which Pleiad bore Hermes after a liaison with Zeus?

    1. Electra
    2. Maia
    3. Celaeno
    4. Alcyone
    Show answer

    Answer: Maia

    Read more: The Pleiades

  4. Which Pleiad married the mortal King Sisyphus of Corinth?

    1. Merope
    2. Sterope
    3. Taygete
    4. Celaeno
    Show answer

    Answer: Merope

    Read more: The Pleiades

  5. What did Zeus first transform the Pleiades into before placing them as stars?

    1. Doves
    2. Swans
    3. Eagles
    4. Nightingales
    Show answer

    Answer: Doves

    Read more: The Pleiades

  6. Which Pleiad became the mother of Dardanus, ancestor of the Trojans?

    1. Taygete
    2. Alcyone
    3. Electra
    4. Maia
    Show answer

    Answer: Electra

    Read more: The Pleiades

  7. Taygete bore Lacedaemon, the mythical founder of which city?

    1. Athens
    2. Sparta
    3. Corinth
    4. Thebes
    Show answer

    Answer: Sparta

    Read more: The Pleiades

  8. What is the Pleiades star cluster also known as in modern astronomy?

    1. Messier 51
    2. Messier 45
    3. Messier 31
    4. Messier 13
    Show answer

    Answer: Messier 45

    Read more: The Pleiades