Teiresias Quiz

8 questions on Teiresias. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who were the parents of Teiresias?

    1. Cadmus and Harmonia
    2. Amphitryon and Alcmene
    3. Everes and Chariclo
    4. Zeus and Maia
    Show answer

    Answer: Everes and Chariclo

    Read more: Teiresias

  2. How many generations did Teiresias live through?

    1. Nine
    2. Three
    3. Five
    4. Seven
    Show answer

    Answer: Seven

    Read more: Teiresias

  3. What did Teiresias do to two snakes that caused Hera to turn him into a woman?

    1. He struck them
    2. He captured them
    3. He killed them
    4. He fed them
    Show answer

    Answer: He struck them

    Read more: Teiresias

  4. What was the name of Teiresias' daughter, a famous prophetess?

    1. Penelope
    2. Manto
    3. Cassandra
    4. Antigone
    Show answer

    Answer: Manto

    Read more: Teiresias

  5. What did Teiresias tell Narcissus about his fate?

    1. He would never love another
    2. He would live a long life unless he comes to know himself
    3. He would become king of Thebes
    4. He would die young in battle
    Show answer

    Answer: He would live a long life unless he comes to know himself

    Read more: Teiresias

  6. Where did Teiresias die?

    1. At the river Styx in the Underworld
    2. At the gates of Thebes
    3. At the spring Hippocrene on Mount Helicon
    4. At the spring Telphusa near Haliartus
    Show answer

    Answer: At the spring Telphusa near Haliartus

    Read more: Teiresias

  7. What object did Teiresias carry when he appeared to Odysseus in the Underworld?

    1. A bronze shield
    2. A silver sword
    3. A golden staff
    4. An iron scepter
    Show answer

    Answer: A golden staff

    Read more: Teiresias

  8. On which island did Teiresias warn Odysseus about the sacred cattle of Helios?

    1. Scheria
    2. Ithaca
    3. Thrinacia
    4. Ogygia
    Show answer

    Answer: Thrinacia

    Read more: Teiresias