Nereids Quiz

8 questions on Nereids. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is the father of the Nereids?

    1. Oceanus
    2. Nereus
    3. Proteus
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Nereus

    Read more: Nereids

  2. How many Nereids are there traditionally?

    1. Twelve
    2. One hundred
    3. Twenty
    4. Fifty
    Show answer

    Answer: Fifty

    Read more: Nereids

  3. Which Nereid married the mortal hero Peleus?

    1. Amphitrite
    2. Psamathe
    3. Galatea
    4. Thetis
    Show answer

    Answer: Thetis

    Read more: Nereids

  4. Who persuaded Amphitrite to marry Poseidon?

    1. Delphinus
    2. Nereus
    3. Proteus
    4. Triton
    Show answer

    Answer: Delphinus

    Read more: Nereids

  5. Which Cyclops loved Galatea?

    1. Polyphemus
    2. Argus
    3. Brontes
    4. Steropes
    Show answer

    Answer: Polyphemus

    Read more: Nereids

  6. What did Eris introduce at the wedding of Peleus and Thetis?

    1. The Helm of Darkness
    2. Pandora's Box
    3. The golden Apple of Discord
    4. The Gorgon's head
    Show answer

    Answer: The golden Apple of Discord

    Read more: Nereids

  7. What are Naiads in Greek mythology?

    1. Freshwater nymphs of springs and rivers
    2. Sea nymphs of the Mediterranean
    3. Creatures who lure sailors with music
    4. Nymphs of the mountains
    Show answer

    Answer: Freshwater nymphs of springs and rivers

    Read more: Nereids

  8. Who is the mother of the Nereids?

    1. Tethys
    2. Amphitrite
    3. Doris
    4. Metis
    Show answer

    Answer: Doris

    Read more: Nereids