Eurytus Quiz

8 questions on Eurytus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Eurytus' wife?

    1. Antiope
    2. Omphale
    3. Penelope
    4. Deianira
    Show answer

    Answer: Antiope

    Read more: Eurytus

  2. Who was Eurytus' father?

    1. Stratonice
    2. Heracles
    3. Apollo
    4. Melaneus
    Show answer

    Answer: Melaneus

    Read more: Eurytus

  3. Who did Eurytus teach archery?

    1. Heracles
    2. Apollo
    3. Odysseus
    4. Iphitus
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Eurytus

  4. Who was Eurytus' grandfather?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Eurytus

  5. Who did Heracles throw off the palace walls?

    1. Clytius
    2. Toxeus
    3. Eurytus
    4. Iphitus
    Show answer

    Answer: Iphitus

    Read more: Eurytus

  6. Who was the queen of Lydia that Heracles was sentenced to serve?

    1. Penelope
    2. Antiope
    3. Omphale
    4. Deianira
    Show answer

    Answer: Omphale

    Read more: Eurytus

  7. Who gave Eurytus' bow to Odysseus?

    1. Toxeus
    2. Heracles
    3. Clytius
    4. Iphitus
    Show answer

    Answer: Iphitus

    Read more: Eurytus

  8. What caused Heracles' death?

    1. A poisoned cup
    2. A sword wound
    3. Apollo's arrow
    4. The Shirt of Nessus
    Show answer

    Answer: The Shirt of Nessus

    Read more: Eurytus