Nereus Quiz

8 questions on Nereus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What is Nereus often referred to as?

    1. Old Man of the Deep
    2. Father of the Tides
    3. Old Man of the Sea
    4. Keeper of the Abyss
    Show answer

    Answer: Old Man of the Sea

    Read more: Nereus

  2. Who is Nereus's father?

    1. Oceanus
    2. Triton
    3. Poseidon
    4. Pontus
    Show answer

    Answer: Pontus

    Read more: Nereus

  3. Who did Nereus marry?

    1. Galatea
    2. Amphitrite
    3. Thetis
    4. Doris
    Show answer

    Answer: Doris

    Read more: Nereus

  4. How many daughters did Nereus have?

    1. Twelve
    2. Fifty
    3. One hundred
    4. Twenty
    Show answer

    Answer: Fifty

    Read more: Nereus

  5. Which hero sought Nereus's guidance to find the Garden of the Hesperides?

    1. Heracles
    2. Perseus
    3. Jason
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Heracles

    Read more: Nereus

  6. Nereus is sometimes confused with which other sea deity known for shape-shifting?

    1. Triton
    2. Proteus
    3. Glaucus
    4. Phorcys
    Show answer

    Answer: Proteus

    Read more: Nereus

  7. Which notable Nereid is the mother of Achilles?

    1. Thetis
    2. Doris
    3. Amphitrite
    4. Galatea
    Show answer

    Answer: Thetis

    Read more: Nereus

  8. What type of deity is Doris?

    1. Titaness
    2. Oceanid
    3. Nereid
    4. Musa
    Show answer

    Answer: Oceanid

    Read more: Nereus