Pleione Quiz

8 questions on Pleione. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is Pleione's father?

    1. Atlas
    2. Hyperion
    3. Oceanus
    4. Cronus
    Show answer

    Answer: Oceanus

    Read more: Pleione

  2. Who is Pleione's mother?

    1. Metis
    2. Tethys
    3. Themis
    4. Rhea
    Show answer

    Answer: Tethys

    Read more: Pleione

  3. Who is Pleione's consort?

    1. Prometheus
    2. Epimetheus
    3. Atlas
    4. Hyperion
    Show answer

    Answer: Atlas

    Read more: Pleione

  4. The Pleiades are also known as what?

    1. The Three Fates
    2. The Twelve Olympians
    3. The Nine Muses
    4. The Seven Sisters
    Show answer

    Answer: The Seven Sisters

    Read more: Pleione

  5. Which giant hunter pursued Pleione and her daughters?

    1. Orion
    2. Bellerophon
    3. Actaeon
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Orion

    Read more: Pleione

  6. Which god transformed Pleione and the Pleiades into stars?

    1. Zeus
    2. Poseidon
    3. Hermes
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Pleione

  7. Sterope, one of the Pleiades, is also known by what other name?

    1. Celaeno
    2. Alcyone
    3. Asterope
    4. Merope
    Show answer

    Answer: Asterope

    Read more: Pleione

  8. In which region did Orion pursue Pleione and her daughters?

    1. Attica
    2. Arcadia
    3. Thessaly
    4. Boeotia
    Show answer

    Answer: Boeotia

    Read more: Pleione