The Trojan Horse Quiz

8 questions on The Trojan Horse. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who built the Trojan Horse?

    1. Epeius
    2. Hephaestus
    3. Daedalus
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Epeius

    Read more: The Trojan Horse

  2. Who devised the plan for the Trojan Horse?

    1. Achilles
    2. Ajax
    3. Agamemnon
    4. Odysseus
    Show answer

    Answer: Odysseus

    Read more: The Trojan Horse

  3. What island did the Greek fleet sail to after burning their camp?

    1. Samos
    2. Chios
    3. Lesbos
    4. Tenedos
    Show answer

    Answer: Tenedos

    Read more: The Trojan Horse

  4. Who was the Trojan priest who warned against accepting the horse?

    1. Thymoetes
    2. Capys
    3. Priam
    4. Laocoon
    Show answer

    Answer: Laocoon

    Read more: The Trojan Horse

  5. Who was the first warrior to jump out of the horse?

    1. Echion
    2. Diomedes
    3. Neoptolemus
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Echion

    Read more: The Trojan Horse

  6. What type of wood was used to build the Trojan Horse?

    1. Fir
    2. Pine
    3. Oak
    4. Cedar
    Show answer

    Answer: Fir

    Read more: The Trojan Horse

  7. Which god sent the serpents that killed Laocoon?

    1. Poseidon
    2. Zeus
    3. Apollo
    4. Ares
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: The Trojan Horse

  8. Who convinced the Trojans that the horse was a sacred offering to Athena?

    1. Odysseus
    2. Calchas
    3. Sinon
    4. Agamemnon
    Show answer

    Answer: Sinon

    Read more: The Trojan Horse