The Returns of the Greek Heroes Quiz

8 questions on The Returns of the Greek Heroes. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the Greek traitor whose testimony the Trojans believed instead of their own priest Laocoon?

    1. Palamedes
    2. Antenor
    3. Sinon
    4. Epeius
    Show answer

    Answer: Sinon

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  2. Which nymph advised Menelaus to capture the shapeshifting sea-god Proteus?

    1. Calypso
    2. Circe
    3. Eidothea
    4. Ino
    Show answer

    Answer: Eidothea

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  3. Who was the son of Tydeus and Odysseus' most faithful companion?

    1. Neoptolemus
    2. Ajax
    3. Diomedes
    4. Idomeneus
    Show answer

    Answer: Diomedes

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  4. Which seer accompanied the Greeks to the Trojan War and died after losing a prophecy contest to Mopsus?

    1. Mopsus
    2. Helenus
    3. Tiresias
    4. Calchas
    Show answer

    Answer: Calchas

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  5. Who was the most just and most pious of all Greek heroes under Troy, blessed with a peaceful return?

    1. Antilochus
    2. Idomeneus
    3. Nestor
    4. Phoenix
    Show answer

    Answer: Nestor

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  6. What was the name of the lost epic that retold the stories of the Greek heroes' returns?

    1. The Cypria
    2. The Nostoi
    3. The Little Iliad
    4. The Iliupersis
    Show answer

    Answer: The Nostoi

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  7. Who was the Trojan seer taken as war-spoils by Neoptolemus?

    1. Priam
    2. Glaucus
    3. Deiphobus
    4. Helenus
    Show answer

    Answer: Helenus

    Read more: The Returns of the Greek Heroes

  8. Which Greek hero was disowned and banished by his father Telamon for not bringing back Ajax's body?

    1. Meriones
    2. Teucer
    3. Philoctetes
    4. Antilochus
    Show answer

    Answer: Teucer

    Read more: The Returns of the Greek Heroes