Solon and Croesus Quiz

8 questions on Solon and Croesus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Croesus was the last king of which ancient kingdom?

    1. Caria
    2. Phrygia
    3. Mysia
    4. Lydia
    Show answer

    Answer: Lydia

    Read more: Solon and Croesus

  2. Solon was one of the Seven Sages of which civilization?

    1. Persia
    2. Rome
    3. Greece
    4. Egypt
    Show answer

    Answer: Greece

    Read more: Solon and Croesus

  3. In which city did Solon visit Croesus?

    1. Athens
    2. Sardis
    3. Delphi
    4. Miletus
    Show answer

    Answer: Sardis

    Read more: Solon and Croesus

  4. Who did Solon name as the happiest man in the world?

    1. Biton
    2. Cleobis
    3. Tellus the Athenian
    4. Aglaus
    Show answer

    Answer: Tellus the Athenian

    Read more: Solon and Croesus

  5. What was the name of the mother of Cleobis and Biton?

    1. Hera
    2. Niobe
    3. Alcmene
    4. Cydippe
    Show answer

    Answer: Cydippe

    Read more: Solon and Croesus

  6. Which Persian king captured Croesus?

    1. Cyrus the Great
    2. Darius
    3. Cambyses
    4. Xerxes
    Show answer

    Answer: Cyrus the Great

    Read more: Solon and Croesus

  7. Who first told the story of Solon and Croesus?

    1. Pausanias
    2. Plutarch
    3. Homer
    4. Herodotus
    Show answer

    Answer: Herodotus

    Read more: Solon and Croesus

  8. How many miles did Cleobis and Biton pull their mother's cart?

    1. Three miles
    2. Seven miles
    3. Five miles
    4. Ten miles
    Show answer

    Answer: Five miles

    Read more: Solon and Croesus