Sea Gods Quiz

8 questions on Sea Gods. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the mother of Poseidon?

    1. Gaia
    2. Rhea
    3. Themis
    4. Mnemosyne
    Show answer

    Answer: Rhea

    Read more: Sea Gods

  2. Who was the father of Nereus?

    1. Pontus
    2. Uranus
    3. Hyperion
    4. Cronus
    Show answer

    Answer: Pontus

    Read more: Sea Gods

  3. Who was the mother of Triton?

    1. Amphitrite
    2. Calypso
    3. Thetis
    4. Medusa
    Show answer

    Answer: Amphitrite

    Read more: Sea Gods

  4. Who was the mother of Proteus?

    1. Leucothea
    2. Thetis
    3. Amphitrite
    4. Thoosa
    Show answer

    Answer: Thoosa

    Read more: Sea Gods

  5. Who was the mother of Glaucus?

    1. Leucothea
    2. Thetis
    3. Amphitrite
    4. Calypso
    Show answer

    Answer: Leucothea

    Read more: Sea Gods

  6. Who was the lover of Glaucus?

    1. Circe
    2. Calypso
    3. Scylla
    4. Thetis
    Show answer

    Answer: Scylla

    Read more: Sea Gods

  7. Who was the father of Oceanus?

    1. Pontus
    2. Cronus
    3. Hyperion
    4. Uranus
    Show answer

    Answer: Uranus

    Read more: Sea Gods

  8. Besides the sea, what else was Poseidon the god of?

    1. rivers and lakes
    2. wind and storms
    3. earthquakes and horses
    4. mountains and caves
    Show answer

    Answer: earthquakes and horses

    Read more: Sea Gods