Trojan War Quiz

8 questions on Trojan War. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who threw the golden apple at the wedding of Peleus and Thetis?

    1. Hera
    2. Aphrodite
    3. Athena
    4. Eris
    Show answer

    Answer: Eris

    Read more: Trojan War

  2. Who was appointed by Zeus to judge the dispute between the three goddesses?

    1. Hector
    2. Aeneas
    3. Paris
    4. Idomeneus
    Show answer

    Answer: Paris

    Read more: Trojan War

  3. Who devised the Oath of Tyndareus?

    1. Agamemnon
    2. Nestor
    3. Odysseus
    4. Palamedes
    Show answer

    Answer: Odysseus

    Read more: Trojan War

  4. Who saw through Odysseus' feigned madness?

    1. Agamemnon
    2. Palamedes
    3. Diomedes
    4. Nestor
    Show answer

    Answer: Palamedes

    Read more: Trojan War

  5. What did Odysseus sow in his fields to pretend madness?

    1. Salt
    2. Ashes
    3. Sand
    4. Wheat
    Show answer

    Answer: Salt

    Read more: Trojan War

  6. Where did Thetis dip Achilles to make him invulnerable?

    1. Phlegethon
    2. River Lethe
    3. River Acheron
    4. River Styx
    Show answer

    Answer: River Styx

    Read more: Trojan War

  7. Who was the king of Troy during the war?

    1. Hector
    2. Priam
    3. Deiphobus
    4. Aeneas
    Show answer

    Answer: Priam

    Read more: Trojan War

  8. What was inscribed on the golden apple?

    1. For the strongest
    2. For the wisest
    3. For the bravest
    4. For the fairest
    Show answer

    Answer: For the fairest

    Read more: Trojan War