Titanomachy Quiz

8 questions on Titanomachy. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. How long did the Titanomachy last?

    1. Ten years
    2. Five years
    3. Twelve years
    4. Seven years
    Show answer

    Answer: Ten years

    Read more: Titanomachy

  2. On which mountain were the Titans based during the war?

    1. Mount Othrys
    2. Mount Olympus
    3. Mount Parnassus
    4. Mount Ida
    Show answer

    Answer: Mount Othrys

    Read more: Titanomachy

  3. Who created the giant sickle used to castrate Uranus?

    1. Themis
    2. Gaea
    3. Rhea
    4. Metis
    Show answer

    Answer: Gaea

    Read more: Titanomachy

  4. Which goddess was born from Uranus' blood that fell into the sea?

    1. Artemis
    2. Athena
    3. Aphrodite
    4. Hera
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: Titanomachy

  5. In which location did Rhea hide the infant Zeus?

    1. A cave in Crete
    2. Mount Olympus
    3. The island of Delos
    4. A cave in Arcadia
    Show answer

    Answer: A cave in Crete

    Read more: Titanomachy

  6. What creature raised Zeus in hiding?

    1. An eagle named Aetos
    2. A bear named Callisto
    3. A nymph named Maia
    4. A goat named Amalthea
    Show answer

    Answer: A goat named Amalthea

    Read more: Titanomachy

  7. Which Titan goddess helped Zeus by giving Cronus a mixture of wine and mustard?

    1. Prometheus
    2. Rhea
    3. Metis
    4. Themis
    Show answer

    Answer: Metis

    Read more: Titanomachy

  8. How did Zeus, Poseidon, and Hades divide the universe?

    1. By drawing straws
    2. By a contest of strength
    3. By the judgment of Gaea
    4. By rolling dice
    Show answer

    Answer: By drawing straws

    Read more: Titanomachy