Theseus Adventures Quiz

8 questions on Theseus Adventures. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. In which town did Theseus grow up?

    1. Troezen
    2. Corinth
    3. Sparta
    4. Athens
    Show answer

    Answer: Troezen

    Read more: Theseus Adventures

  2. What did Aegeus hide under a large boulder for Theseus to find?

    1. Shield and spear
    2. Bow and arrows
    3. Sword and sandals
    4. Helmet and breastplate
    Show answer

    Answer: Sword and sandals

    Read more: Theseus Adventures

  3. What weapon did Periphetes carry?

    1. A brass club
    2. A bronze sword
    3. An iron mace
    4. A wooden staff
    Show answer

    Answer: A brass club

    Read more: Theseus Adventures

  4. What creature did Sciron feed people to at the bottom of his cliffs?

    1. A man-eating serpent
    2. A man-eating boar
    3. A man-eating turtle
    4. A man-eating lion
    Show answer

    Answer: A man-eating turtle

    Read more: Theseus Adventures

  5. Who was the sorceress that married Aegeus and tried to poison Theseus?

    1. Hecate
    2. Circe
    3. Medea
    4. Athena
    Show answer

    Answer: Medea

    Read more: Theseus Adventures

  6. What did Ariadne give Theseus to help him navigate the Labyrinth?

    1. A magic mirror
    2. A golden apple
    3. A ball of silk thread
    4. A silver compass
    Show answer

    Answer: A ball of silk thread

    Read more: Theseus Adventures

  7. Which god told Theseus to leave Ariadne on the island of Naxos?

    1. Apollo
    2. Hermes
    3. Dionysus
    4. Poseidon
    Show answer

    Answer: Dionysus

    Read more: Theseus Adventures

  8. What was the Minotaur?

    1. Half woman and half bird
    2. Half man and half horse
    3. Half man and half bull
    4. Half man and half lion
    Show answer

    Answer: Half man and half bull

    Read more: Theseus Adventures