The Underworld Quiz

8 questions on The Underworld. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who ruled the Underworld in Greek mythology?

    1. Cronus
    2. Zeus
    3. Poseidon
    4. Hades
    Show answer

    Answer: Hades

    Read more: The Underworld

  2. Which river of the Underworld was the river of oblivion and forgetfulness?

    1. Acheron
    2. Cocytus
    3. Lethe
    4. Styx
    Show answer

    Answer: Lethe

    Read more: The Underworld

  3. Who guarded the gates of the Underworld?

    1. Cerberus
    2. Orthrus
    3. Hydra
    4. Ladon
    Show answer

    Answer: Cerberus

    Read more: The Underworld

  4. Which god led souls to the entrance of the Underworld after death?

    1. Hermes
    2. Charon
    3. Thanatos
    4. Hades
    Show answer

    Answer: Hermes

    Read more: The Underworld

  5. Which river circled the Underworld seven times?

    1. Phlegethon
    2. Cocytus
    3. Acheron
    4. Styx
    Show answer

    Answer: Styx

    Read more: The Underworld

  6. Where did Odysseus meet the shade of Achilles in Homer's Odyssey?

    1. Elysian Fields
    2. Fields of Mourning
    3. Asphodel Meadows
    4. Tartarus
    Show answer

    Answer: Asphodel Meadows

    Read more: The Underworld

  7. Who rowed the ferry that carried souls across the river to the Underworld?

    1. Minos
    2. Hermes
    3. Aeacus
    4. Charon
    Show answer

    Answer: Charon

    Read more: The Underworld

  8. Which lake was guarded by the fearsome Hydra and used by Dionysus to enter the Underworld?

    1. Lake Avernus
    2. Alcyonian Lake
    3. Lake Tritonis
    4. Stygian Lake
    Show answer

    Answer: Alcyonian Lake

    Read more: The Underworld