The Sack of Troy Quiz

8 questions on The Sack of Troy. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who killed Polites, the son of Priam and Hecuba?

    1. Ajax the Lesser
    2. Menelaus
    3. Odysseus
    4. Neoptolemus
    Show answer

    Answer: Neoptolemus

    Read more: The Sack of Troy

  2. To which Greek hero was Hecuba enslaved after the fall of Troy?

    1. Agamemnon
    2. Menelaus
    3. Odysseus
    4. Neoptolemus
    Show answer

    Answer: Odysseus

    Read more: The Sack of Troy

  3. Which Greek leader took Cassandra to Mycenae?

    1. Agamemnon
    2. Menelaus
    3. Odysseus
    4. Ajax the Lesser
    Show answer

    Answer: Agamemnon

    Read more: The Sack of Troy

  4. Who killed Polydorus, the youngest son of Priam?

    1. Neoptolemus
    2. Odysseus
    3. Menelaus
    4. Polymnestor
    Show answer

    Answer: Polymnestor

    Read more: The Sack of Troy

  5. Who was the youngest of Priam and Hecuba's twelve daughters?

    1. Ilione
    2. Cassandra
    3. Andromache
    4. Polyxena
    Show answer

    Answer: Polyxena

    Read more: The Sack of Troy

  6. According to one account, what did Hecuba transform into after her death?

    1. A black cat
    2. A raven
    3. A black dog
    4. A serpent
    Show answer

    Answer: A black dog

    Read more: The Sack of Troy

  7. Who was Aeneas' father?

    1. Anchises
    2. Hector
    3. Polymnestor
    4. Priam
    Show answer

    Answer: Anchises

    Read more: The Sack of Troy

  8. Which Trojan advised Priam to return Helen to Menelaus from the start?

    1. Aeneas
    2. Antenor
    3. Helenus
    4. Deiphobus
    Show answer

    Answer: Antenor

    Read more: The Sack of Troy