The Danaids Quiz

8 questions on The Danaids. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Which goddess helped Danaus build the first ship in history?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Demeter
    4. Artemis
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: The Danaids

  2. What was the name of the eldest Danaid who refused to kill her husband?

    1. Autonoe
    2. Hypermestra
    3. Amymone
    4. Phoebe
    Show answer

    Answer: Hypermestra

    Read more: The Danaids

  3. Which goddess appeared during Hypermestra's trial to testify on her behalf?

    1. Hera
    2. Athena
    3. Aphrodite
    4. Persephone
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: The Danaids

  4. What was the eternal punishment of the Danaids in the Underworld?

    1. Filling a leaking tub with water
    2. Rolling a boulder up a hill
    3. Carrying water in a sieve
    4. Pushing a wheel of fire
    Show answer

    Answer: Filling a leaking tub with water

    Read more: The Danaids

  5. Which two Danaids were spared from punishment in the Underworld?

    1. Hypermestra and Amymone
    2. Amymone and Phoebe
    3. Hypermestra and Autonoe
    4. Autonoe and Phoebe
    Show answer

    Answer: Hypermestra and Amymone

    Read more: The Danaids

  6. What was the name of the Argive king who sheltered the Danaids?

    1. Inachus
    2. Acrisius
    3. Pelasgus
    4. Abas
    Show answer

    Answer: Pelasgus

    Read more: The Danaids

  7. Which god dried up all the springs at Argos out of anger at Inachus?

    1. Poseidon
    2. Hermes
    3. Apollo
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Poseidon

    Read more: The Danaids

  8. What is the title of the surviving play from Aeschylus' trilogy about the Danaids?

    1. The Suppliants
    2. The Libation Bearers
    3. The Persians
    4. The Eumenides
    Show answer

    Answer: The Suppliants

    Read more: The Danaids