The Creation Quiz

8 questions on The Creation. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Which primordial deity of Love sprang forth from Chaos?

    1. Moros
    2. Eros
    3. Hypnos
    4. Thanatos
    Show answer

    Answer: Eros

    Read more: The Creation

  2. Who was the daughter of Chaos who represented Night?

    1. Hemera
    2. Aether
    3. Gaea
    4. Nyx
    Show answer

    Answer: Nyx

    Read more: The Creation

  3. What weapon did Cronus use to castrate Uranus?

    1. a spear
    2. a thunderbolt
    3. a trident
    4. a harpe (adamant sickle)
    Show answer

    Answer: a harpe (adamant sickle)

    Read more: The Creation

  4. What goddess arose from the sea foam when Uranus' severed genitals fell into the ocean?

    1. Hestia
    2. Hera
    3. Demeter
    4. Aphrodite
    Show answer

    Answer: Aphrodite

    Read more: The Creation

  5. What was the stone called that Cronus swallowed instead of the infant Zeus?

    1. Caduceus
    2. Gorgon
    3. Aegis
    4. Omphalos
    Show answer

    Answer: Omphalos

    Read more: The Creation

  6. Where was the stone Omphalos later set up?

    1. Delphi
    2. Crete
    3. Troy
    4. Olympia
    Show answer

    Answer: Delphi

    Read more: The Creation

  7. Who became the leader of the Titans during the Titanomachy?

    1. Prometheus
    2. Cronus
    3. Atlas
    4. Typhon
    Show answer

    Answer: Atlas

    Read more: The Creation

  8. Where was Typhon buried after Zeus defeated him?

    1. Mount Olympus
    2. Mount Etna
    3. Mount Ida
    4. Mount Parnassus
    Show answer

    Answer: Mount Etna

    Read more: The Creation