Talos Quiz

8 questions on Talos. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. What material was Talos made of?

    1. Bronze
    2. Gold
    3. Silver
    4. Iron
    Show answer

    Answer: Bronze

    Read more: Talos

  2. Which island did Talos guard?

    1. Naxos
    2. Sicily
    3. Rhodes
    4. Crete
    Show answer

    Answer: Crete

    Read more: Talos

  3. What was the name of Talos' life-fluid?

    1. Ichor
    2. Aether
    3. Nectar
    4. Ambrosia
    Show answer

    Answer: Ichor

    Read more: Talos

  4. Who most commonly is said to have created Talos?

    1. Prometheus
    2. Daedalus
    3. Athena
    4. Hephaestus
    Show answer

    Answer: Hephaestus

    Read more: Talos

  5. How many times a day did Talos run around Crete?

    1. Three
    2. Four
    3. Two
    4. Seven
    Show answer

    Answer: Three

    Read more: Talos

  6. Who killed Talos by bewitching him to graze his ankle?

    1. Athena
    2. Hera
    3. Medea
    4. Circe
    Show answer

    Answer: Medea

    Read more: Talos

  7. In which epic poem is the most famous account of Talos found?

    1. Argonautica
    2. Iliad
    3. Theogony
    4. Odyssey
    Show answer

    Answer: Argonautica

    Read more: Talos

  8. According to one version, Talos was the last survivor of which race of men?

    1. The Golden Race
    2. The Heroic Race
    3. The Silver Race
    4. The Brazen Race
    Show answer

    Answer: The Brazen Race

    Read more: Talos