Sea Monsters Quiz

8 questions on Sea Monsters. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. How many heads did Scylla have?

    1. Eight
    2. Three
    3. Six
    4. Four
    Show answer

    Answer: Six

    Read more: Sea Monsters

  2. What was Charybdis described as?

    1. A giant whale
    2. A giant serpent
    3. A six-headed monster
    4. A giant whirlpool
    Show answer

    Answer: A giant whirlpool

    Read more: Sea Monsters

  3. What was the lower body of the Sirens?

    1. A horse
    2. A bird
    3. A serpent
    4. A fish
    Show answer

    Answer: A bird

    Read more: Sea Monsters

  4. Which goddess were the Sirens associated with?

    1. Aphrodite
    2. Athena
    3. Artemis
    4. Demeter
    Show answer

    Answer: Athena

    Read more: Sea Monsters

  5. Where did the Hydra live?

    1. The swamps of Lerna
    2. The island of Delos
    3. The caves of Crete
    4. The shores of Troy
    Show answer

    Answer: The swamps of Lerna

    Read more: Sea Monsters

  6. Who defeated the Hydra as one of his twelve labors?

    1. Perseus
    2. Hercules
    3. Odysseus
    4. Theseus
    Show answer

    Answer: Hercules

    Read more: Sea Monsters

  7. Who defeated the sea monster Cetus?

    1. Hercules
    2. Theseus
    3. Perseus
    4. Jason
    Show answer

    Answer: Perseus

    Read more: Sea Monsters

  8. What did Perseus use to turn Cetus to stone?

    1. The sword of Zeus
    2. The shield of Aegis
    3. The Gorgon's head
    4. The bow of Apollo
    Show answer

    Answer: The Gorgon's head

    Read more: Sea Monsters