Python Quiz

8 questions on Python. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who is Python's mother?

    1. Nyx
    2. Rhea
    3. Gaia
    4. Themis
    Show answer

    Answer: Gaia

    Read more: Python

  2. What does the Ancient Greek word 'pythō' mean?

    1. to guard
    2. to slither
    3. to rot
    4. to burn
    Show answer

    Answer: to rot

    Read more: Python

  3. Which god defeated Python?

    1. Zeus
    2. Hermes
    3. Ares
    4. Apollo
    Show answer

    Answer: Apollo

    Read more: Python

  4. What was Python's primary role?

    1. Guardian of the sea
    2. Guardian of Olympus
    3. Guardian of the Delphic sanctuary
    4. Guardian of the Underworld
    Show answer

    Answer: Guardian of the Delphic sanctuary

    Read more: Python

  5. What skill did Apollo use to defeat Python?

    1. Trident strikes
    2. Swordsmanship
    3. Thunderbolts
    4. Archery
    Show answer

    Answer: Archery

    Read more: Python

  6. What is the name of the priestess at the Oracle of Delphi?

    1. Pythia
    2. Cassandra
    3. Mantis
    4. Sibyl
    Show answer

    Answer: Pythia

    Read more: Python

  7. In some accounts, Python is described as the offspring of Echidna and whom?

    1. Typhon
    2. Cronus
    3. Pontus
    4. Oceanus
    Show answer

    Answer: Typhon

    Read more: Python

  8. What type of deity is Python?

    1. Chthonic
    2. Olympian
    3. Marine
    4. Celestial
    Show answer

    Answer: Chthonic

    Read more: Python