Priam Quiz

8 questions on Priam. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was Priam's father?

    1. Hector
    2. Laomedon
    3. Agamemnon
    4. Menelaus
    Show answer

    Answer: Laomedon

    Read more: Priam

  2. What was Priam's birth name before he was ransomed?

    1. Troilus
    2. Aeneas
    3. Deiphobus
    4. Podarces
    Show answer

    Answer: Podarces

    Read more: Priam

  3. Who killed Priam during the sack of Troy?

    1. Ajax
    2. Achilles
    3. Odysseus
    4. Neoptolemus
    Show answer

    Answer: Neoptolemus

    Read more: Priam

  4. Which of Priam's sisters ransomed him from Heracles?

    1. Cassandra
    2. Helen
    3. Hecuba
    4. Hesione
    Show answer

    Answer: Hesione

    Read more: Priam

  5. At the altar of which god was Priam killed?

    1. Apollo
    2. Ares
    3. Poseidon
    4. Zeus
    Show answer

    Answer: Zeus

    Read more: Priam

  6. Who was Priam's second wife?

    1. Arisbe
    2. Strymo
    3. Hecuba
    4. Laodice
    Show answer

    Answer: Hecuba

    Read more: Priam

  7. Who was Priam's eldest son by Hecuba and heir to the throne?

    1. Polites
    2. Hector
    3. Paris
    4. Troilus
    Show answer

    Answer: Hector

    Read more: Priam

  8. What does the name Priam mean, according to the article?

    1. The king of Troy
    2. The ransomed one
    3. The courageous one
    4. Swift-footed
    Show answer

    Answer: The ransomed one

    Read more: Priam