Polyphemus Quiz

8 questions on Polyphemus. Choose your answer, then press “Show answer” to check it.

  1. Who was the mother of Polyphemus?

    1. Galatea
    2. Calypso
    3. Thoosa
    4. Circe
    Show answer

    Answer: Thoosa

    Read more: Polyphemus

  2. What false name did Odysseus give to Polyphemus?

    1. None
    2. Nobody
    3. No Man
    4. No One
    Show answer

    Answer: Nobody

    Read more: Polyphemus

  3. What did Polyphemus crush Acis with?

    1. A fallen tree
    2. A great rock
    3. A pillar
    4. A bronze weapon
    Show answer

    Answer: A great rock

    Read more: Polyphemus

  4. In which book of the Odyssey does the story of Polyphemus appear?

    1. Book 5
    2. Book 9
    3. Book 12
    4. Book 15
    Show answer

    Answer: Book 9

    Read more: Polyphemus

  5. What did the other Cyclopes believe was causing Polyphemus's pain?

    1. A rival Cyclops
    2. A god
    3. A mortal warrior
    4. A sea monster
    Show answer

    Answer: A god

    Read more: Polyphemus

  6. What animals did Polyphemus keep in his cave?

    1. Sheep and goats
    2. Donkeys and pigs
    3. Cattle and horses
    4. Oxen and mules
    Show answer

    Answer: Sheep and goats

    Read more: Polyphemus

  7. Who did Galatea love, causing Polyphemus to become jealous?

    1. Odysseus
    2. Poseidon
    3. Acis
    4. Laertes
    Show answer

    Answer: Acis

    Read more: Polyphemus

  8. In other myths, what did the Cyclopes make for Zeus?

    1. Chariots
    2. Thunderbolts
    3. Swords
    4. Shields
    Show answer

    Answer: Thunderbolts

    Read more: Polyphemus